duhovni poklici SmallNi težko slišati kristjanov, ki pravijo: če ne bi bilo računalnika, televizije vsak dan in ob vsaki uri, kina, športa, koncertov in odprtih trgovin, bi bile cerkve polne, zlasti mladi. Vendar se tukaj zelo motijo.

Ne pozabimo, da oči premami vsak košček stekla, če prej še niso videle dragocenega bisera. Če vera v našem življenju ne zablesti kakor dragocen biser, nič ne koristi, če »crknejo« računalniki, prekinejo televizijsko oddajanje in zaprejo igrišča. Nihče ne izroča svojega življenja Kristusu samo zato, ker ne ve, kaj bi sicer počel s svojim časom.

Res je, da smo nekoristni služabniki, ampak če se pustimo Jezusu voditi bomo največ naredili.Bog potrebuje sveže in aktivne kristjane, ki verujejo s srcem. Bog ne potrebuje nedejavnih »upokojencev«, ki so trmoglavo navezani samo na navade, tradicije, običaje, oblačila, ustanovitelje in ne vem kaj še vse. Bog potrebuje našo pripravljenost in vztrajnost.

Naš zgled ne bo samo nagovoril nove fante in dekleta za duhovni poklic, ampak bo tudi pritegnil v duhovni poklic. Prosimo torej Gospodarja žetve naj nas napolni s svojimi darovi, da bomo iz dneva v dan bolj njegovi. 

Kontakt

Župnijski urad Dornava

Dornava 128a
2252 Dornava, Slovenija

+386 (0)2 755 07 51

  +386 41 752 395

 Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Bogoslužje

  • Maše ob delavnikih (zimski čas) so ob 18.00 uri.
  • Nedeljske maše (zimski in poletni čas): ob 8.00 in 10.00 uri.