V župniji so razvite mnoge dejavnosti in skupine, v katere se lahko vključiš in postaneš aktiven član župnijskega občestva. Možnosti so različne glede na tvoje talente in poklicanost. Lahko sodeluješ kot:

Pevec
V župniji je mešani pevski zbor, sestavljenih iz ljudi različnih starosti. Prav tako je poskrbljeno tudi za otroke. V naši župniji pojejo pri maši za otroke Dorotejini otroci.

Ministrant
Fantje se lahko vključite med ministrante, ki se srečujejo ob prvih petkih v mesecu ob 17.00 uri (poleg strežbe pri sv. maši in ostalih zakramentih). Razpon je velik; od 3. razreda osnovne šole do srednje šole.

Član mladinske skupine
V župniji je tudi mladinska skupina, ki se ji lahko pridružiš. Skupina se sreča vsako soboto ob 18.00 uri.

Čistilec cerkve
V župniji se pri čiščenju cerkve izmenjujejo verniki iz vasi naše župnije. Lahko se vključite v katero izmed njih. Čiščenje poteka ob koncu tedna ali po dogovoru.

Pomočnik pri različnih praktičnih opravilih
Velikokrat je potrebno v župniji postoriti tudi kaj drugega praktičnega; še posebej v cerkvi in okrog nje. Za primer lahko navedemo čiščenje snega pozimi ter listja jeseni, pometanje prostorov, pomoč na vrtu, nasploh pomoč pri urejanju okolice, gradbeni posegi. V ekipi je že nekaj ljudi, ki te bodo zelo veseli, če se jim pridružiš

Bralec božje besede
Za branje božje besede v nedeljo pri mašah ob 7.00, 9.00 in 10.30 so narejeni razporedi bralcev.

Sodelavec in sodelavka župnijske karitas
Člani ŽK imajo redna mesečna srečanja vsak prvi ponedeljek v mesecu. Veseli bodo, če se jim pridružiš.

Za sodelovanje pri kateri koli dejavnosti se lahko obrnete na vaša patra, ki se bosta pogovorila z vami ter vam z veseljem dala dodatne informacije in napotke. Glede informacij, kaj delajo skupine, lahko pobrskate tudi po tej spletni strani. Veseli vas bomo, če ste se nam pripravljeni pridružiti. Vsaka pomoč je zastonjska in je ne plačujemo. Pomeni prispevek h krščanski skupnosti.

 

Kontakt

Župnijski urad Dornava

Dornava 128a
2252 Dornava, Slovenija

+386 (0)2 755 07 51

  +386 41 752 395

 Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Bogoslužje

  • Maše ob delavnikih (zimski čas) so ob 18.00 uri.
  • Nedeljske maše (zimski in poletni čas): ob 8.00 in 10.00 uri.